perjantai 3. tammikuuta 2020

Garnier Soothing Botanical Rose Toner

Olen hetken aikaa käyttänyt tätä Garnierin kasvovettä. Tätäkin postausta kirjoitin hyvän tovin ennen julkaisua. Joistain tuotteista on vain niin vaikea tuottaa tekstiä, joten sitä kirjoittamista välttelee ja tuote saattaakin loppua jo paljon ennen arvostelua. Kasvoveden kerrotaan sisältävän 96 %:a ainesosia luonnosta. Garnier on nykyään hieman alkanut siirtymään luonnonmukaisempiin tuotteisiin. Joku aika sitten merkiltä tuli markkinoille luonnonkosmetiikan sertifikaatin saaneen tuotelinjauksen, mutta ei siitä sen enempää tässä postauksessa. Ehkä myöhemmin, sillä minulta löytyy sen tuotelinjan kasvoöljy. Takaisin kasvoveden pariin. Sen kerrotaan sopivan normaalista kuivalle iholle. Tuote sisältää mm. salisyylihappoa ja damaskonruusunkukkavettä. Salisyylihappo on hyvin yleisesti käytetty ainesosa aknetuotteissa. Tuote tuskin sisältää paljoa salisyylihappoa, sillä se on voimakas ja se on ainesosalistan loppupäässä.


Mielestäni hyvä ja edullinen puhdistava kasvovesi. Vanulappuun jää pieni kerros likaa, sillä olen skipannut tällä tuotteella vesipesun. Kasvovesi puhdistaa kasvoilta hyvin päivän aikana kasvoille kertyneen rasvan. Suosittelen kokeilemaan, jos ihosi on normaali tai rasvoittuva. Kuivalle iholle en välttämättä kokeilisi, sillä on hieman kuivattavan oloinen. Kuivattava tunne voi hyvinkin johtua kasvoveden sisältämästä salisyylihaposta ja/tai tuotteen sisältämästä etanolista.

Tämä taitaa olla viimeisiä käyttämiäni puhdistavia kasvovesiä. Aion siirtyä kosteuttaviin kasvovesiin ja puhdistavien kasvovesien sijasta käyttämään puhdistusvaahtoa. Korealainen ihonhoitorutiini on vallannut tällä hetkellä ihonhoitoni. Koreassa nimittäin puhdistavat kasvovedet eivät ole mikään suosittu juttu, sillä kaksoispuhdistuksella puhdistetaan kasvot perusteellisesti eikä puhdistaville kasvovesille tällöin pitäisi olla mitään käyttöä.

Käytättekö puhdistavaa vaiko kosteuttavaa kasvovettä? Vai kenties molempia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti