keskiviikko 13. marraskuuta 2019

Siveltimien puhdistus

Ajattelin nyt vaihteeksi kirjoittaa vinkkejä siveltimien puhdistukseen ja siihen liittyviin tarvikkeisiin. Blogeissa on pyörinyt hirveästi sellaisia ohjeita siveltimien vesipesuun, mutta sen lisäksi aion kertoa myös sellaisesta siveltimien pikaputsausta kesken meikkauksen. Kesken meikkauksen, kun ei voi alkaa vesipesemään siveltimiä ja ottaa sivellintä heti takaisin käyttöön.

Alemmasta kuvasta näette, mitä eroa on ostaako aidon Real Techniquesin siveltimen vaiko feikin. Yksinkertaisesti pesin sivellintä ja kuivasin sitä hellästi painellen, niin yhtäkkiä siveltimen karvat jäivät käteen. En sano, että pitää ostaa aina merkkiä, merkittömät tuotteet on ihan ok, selkeät feikit useimmiten heikkolaatuisia. Tämä oli sellainen sivuhuomautus ennen kuin mennään itse aiheeseen.


Sain kaveriltani tällaisen Misshan sivellinpuhdistimen. Tämä on osoittautunut käteväksi apuvälineeksi, kun olen meikkaillut ja on tarvinut vaihtaa levitettävää väriä kesken kaiken. Silloin ei tietenkään sivellin kerkeä kuivumaan ennen käyttöä. Tähän olenkin keksinyt pikacombon, miten voin helposti vaihtaa väriä. Ensin käytän Misshan sivellinpuhdistinta, jolla pyyhin enimmät luomivärit pois. Sitten, otan talouspaperin ja suihkaisen yhden painalluksen siveltimien puhdistussuihketta. Ideana on, että sivellinsuihketta ei suihkuteta paljoa tai suoraan siveltimeen, sillä muuten siveltimestä tulee aivan liian märkä ja se ei kuivahda yhtä nopeasti kuin tällä tavalla käytettynä. Tällä hetkellä käytän Dermosilin siveltimien puhdistussuihketta, jonka myynti on valitettavasti lopetettu. Edullisia puhdistussuihkeita on esimerkiksi Lykolla Lyko-merkkinen ja Kicksissä Kicks Beauty. Kummatkin ovat alle 10 euron.


Siveltimien kunnolliseen puhdistukseen käytössäni on kaksi puhdistusvälinettä. Oikean puoleisen olen ostanut Tokmannilta joskus keväällä tai kesällä eurolla. Tämä on hyvin pätevä väline isompien sekä pienempien siveltimien puhdistamiseen. Vasemmalla on BB-pakkauksen mukana tullut puhdistuslaatta. BB:n puhdistuslaatassa ei ole kovin syvää kuviota, niin se ei oikein sovellu isompien siveltimien puhdistamiseen.


Saippua, jota käytän on Marseille-saippuaa. On olemassa kaikenlaisia siveltimien puhdistusshampoita, mutta Marseillen olen kokenut parhaaksi. Marseille on edullista sekä erittäin riittoisaa, puhdistusteho on hyvä ja soveltuu siveltimille. En ole kokenut tarpeelliseksi ostaa sivellinshampoota tämän takia. Voisin kyllä joskus kokeilla sellaista, jos eteen sattuu. Myöskin ihan hiuksille käytettävä shampoo on ok tuote siveltimien pesuun.

Onko teillä hyviä siveltimien hoitovinkkejä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti